Treska s kaší z fazolí adzuki
doba přípravy bez vaření fazolí: 30 minut
počet porcí: 4
počet porcí: 4
200g adzuki fazolí
5 jarních cibulek
1/2 fenyklu
1 červená paprika
hrst zelené petrželky
hrst zelené natě z jarní cibulky
hrst sušené saturejky
olej
sůl
drcený kmín
125g másla
5 jarních cibulek
1/2 fenyklu
1 červená paprika
hrst zelené petrželky
hrst zelené natě z jarní cibulky
hrst sušené saturejky
olej
sůl
drcený kmín
125g másla
400g tresky
2PL másla
sůl
Adzuki uvaříme
podle návodu se saturejkou doměkka. Slijeme, ale část tekutiny necháme stranou.
Na oleji 20 minut restujeme nadrobno pokrájenou jarní cibulku (bílou část),
fenykl, papriku, přidáme petrželku a zelenou nať jarní cibulky, osolíme,
okmínujeme.
Tuto směs, fazole
a máslo rozmixujeme na kaši, konzistenci upravujeme případným dolitím tekutiny
z fazolí.
Podáváme s rybkou
upravenou klasicky na másle.