Rizoto s mletým kuřecím masem a rybou
Čas:
40 minut
Na 4 porce
200g rýže
100g kuřecího masa
100g tresky
1 malá cibule
1/2 fenyklu
1 červená paprika
1/2 hrnku mraženého nebo čerstvého hrášku
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky soli
2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku
cca 3/4 l kuřecího vývaru
olej
100g kuřecího masa
100g tresky
1 malá cibule
1/2 fenyklu
1 červená paprika
1/2 hrnku mraženého nebo čerstvého hrášku
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky soli
2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku
cca 3/4 l kuřecího vývaru
olej
Na
oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku a fenykl. Vsypeme rýži a necháme
zesklovatět. Přidáme pomleté kuřecí a rybí maso, kečup a koření, promícháme.
Vsypeme nadrobno pokrájenou papriku a hrášek a podlijeme vývarem tak, aby
tekutina sahala lehce nad obsah hrnce.
Za
občasného míchání vaříme cca 30 minut. Podle potřeby přiléváme vývar. Když je
rýže měkká, necháme jen vypařit přebytečnou tekutinu do požadované krémové
konzistence rizota.