Tuňákovo-cizrnové prsty
s bramborovo-mrkvovým pyré
Děti zbožňují finger-food a tyto prsty se navíc dají jíst i studené, takže super volba na cesty.
cca
13ks
čas: cca 30 min
1 plechovka cizrny (400g)
¼ plechovky kukuřice (125g)
1 menší cibule
1 plechovka tuňáka (240g)
2 hrsti jemných ovesných vloček na zahuštění
1 vejce
solčanka (sušená zelenina s mořskou solí)
mletá sladká paprika
drcený kmín
řepkový olej
¼ plechovky kukuřice (125g)
1 menší cibule
1 plechovka tuňáka (240g)
2 hrsti jemných ovesných vloček na zahuštění
1 vejce
solčanka (sušená zelenina s mořskou solí)
mletá sladká paprika
drcený kmín
řepkový olej
Cizrnu,
kukuřici, tuňáka a cibuli umeleme v mlýnku, přidáme vejce a koření a zahustíme
vločkami. Tvoříme prsty a smažíme na oleji (lze upéct i v troubě při 200 stupních dozlatova).
5 brambor
200g mrkve
1dcl mléka
1 PL másla
sůl
200g mrkve
1dcl mléka
1 PL másla
sůl
Brambory
spolu s mrkví uvaříme v osolené vodě, poté spolu s mlékem a máslem vyšleháme na
kaši či pyré.