Řezy z kakaové polenty s tvarohovým krémem
Nepečený, lehký a lahodný dezert, když Vás honí mlsná.
4-6 porcí
15 min+chlazení
125g instantní polenty
1PL kakaa (15g)
2-3PL kokosového cukru
600ml mléka
špetka růžové soli
125g tvarohu v kostce
125g mascarpone
2 PL agáve sirupu
čokoládové pecičky na ozdobu
Mléko se špetkou soli přivedeme k varu a postupně do něj za stálého míchání vsypeme polentu smíchanou s prosátým kakaem a cukrem. Uvaříme hustou kaši, trvá to asi 5min. Hmotu nalijeme do vymazané formy, povrch uhladíme a necháme vychladnout.
Mezitím si vyšleháme tvaroh s mascarpone a sirupem.
Ztuhlou polentu přepůlíme, jednu polovinu namažeme 2/3 krému a přikryjeme druhou částí. Necháme vychladit a poté krájíme mokrým nožem na kostky či jiné tvary. Povrch zdobíme zbylým krémem a čokoládovými pecičkami.