Jahodovo-banánová dřeň
Kolem cest i na trzích už se to zase hemží košíky plných voňavých jahod. Sezóna začíná.
Každoročně dělám litry jahodové dřeně, která z mrazničky mizí neuvěřitelným tempem. Ještě loni jsem ji připravovala jen z jahod a cukru (prcek ještě neměl na ochutnávku nárok).
I letos jsem zůstala pouze u dvou ingrediencí, ale dřeň je mnohem zdravější, a tak můžeme mlsat bez výčitek.
1,25l
10 minut bez mrazení
4 hodně zralé banány (cca 450g)
800g čerstvých sladkých jahod
Očištěné jahody umixujeme s banány dohladka (pokud Vám nestačí sladkost z banánů, můžete přidat třeba trochu datlového sirupu). Směs dáme do vhodné nádoby (např. prázdná krabička od zmrzliny apod.) a vložíme do mrazáku.
Po hodině směs znovu promixujeme (nemusíte ji ani vyndávat z formy) , abychom narušily vznikající ledové krystalky, a totéž opakujeme ještě 2x.
Čím vícekrát směs promixujete během mražení, tím bude krémovější.
Před servírováním nechte povrch chvíli povolit, aby se Vám zmrzlina lépe nabírala.
* Inspirace na čarujeme.cz