čtvrtek 2. června 2016

Smetanové tagliatelle s kuřecím masem, 

špenátem a nivou



             Dnes s manželem slavíme krásné 4. výročí od svatby. Už několik let, od doby, co jsme se poznali, udržujeme tradici a večeříme právě tohle. Většinou navíc vaří v tento den můj muž. 
             Popravdě nejde o nějaký převratný recept a pokrm není ani vítězem v soutěži o nejzdravější večeři, ale bez tohoto jídla by to zkrátka " nebylo ono". 


3 porce
40 minut

240g tagliatelle
300g kuřecích prsou
150g špenátu
150g nivy
250ml smetany ke šlehání
2PL řepkového oleje
růžová sůl

       Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, lehce osolíme a na oleji opečeme dozlatova. 
       Přidáme špenát, podlijeme trochou vody a společně dusíme, až je maso hotové. 
       Poté nastrouháme do pánve nivu, vše zalijeme vývarem a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. 
       Smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.