Smetanové tagliatelle s kuřecím masem,
špenátem a nivou
Dnes s manželem slavíme krásné 4. výročí od svatby. Už několik let, od doby, co jsme se poznali, udržujeme tradici a večeříme právě tohle. Většinou navíc vaří v tento den můj muž.
Popravdě nejde o nějaký převratný recept a pokrm není ani vítězem v soutěži o nejzdravější večeři, ale bez tohoto jídla by to zkrátka " nebylo ono".
3 porce
40 minut
240g tagliatelle
300g kuřecích prsou
150g špenátu
150g nivy
250ml smetany ke šlehání
2PL řepkového oleje
růžová sůl
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, lehce osolíme a na oleji opečeme dozlatova.
Přidáme špenát, podlijeme trochou vody a společně dusíme, až je maso hotové.
Poté nastrouháme do pánve nivu, vše zalijeme vývarem a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla.
Smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.