středa 14. září 2016

Kakaové muffiny s modrým hroznem



                      Manžel donesl z práce "úplatek ze zahrádky". A protože je teď sezóna a máme hrozno na svačinku skoro denně, nikomu se do nich nechtělo. A pak přišel Matýsek večer s mističkou otrhaných kuliček a na otázku, co s tím budeme dělat, odpověděl: ,, Upečeme koláč přece". Koláč jsme měli v neděli, a proto jsem zvolila trochu jinou podobu sladkého moučníku, ve kterém se snoubí sladká chuť těsta s kyselostí hroznového vína.


22ks
40 minut

230g rýžové mouky
70g cizrnové mouky
2PL kakaa
1/2 prášku do pečiva
špetka růžové soli
350ml kyšky
110ml řepkového oleje
4PL medu (nebo dle chuti)
2 vejce
1 hrnek kuliček modrého hrozna

             Smícháme zvlášť tekuté a sypké ingredience a poté je spojíme dohromady. 
             Nakonec opatrně vmícháme hroznové víno. 
             Plníme papírové nebo silikonové košíčky do 3/4 jejich objemu a pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut.