Rizoto s hráškem a sýrem pecorino
Přípravy na veliké oslavy v plném proudu a najednou koukám a je půl dvanácté.
Ti dva sice při brakování kuchyňské linky moc hladní nevypadají, nicméně pudy matky mě nenechají je být bez oběda.
A zase se vynoří ta každodenní otázka. Co uvařit? No tak nebyla dlouho rýže, tak prubnu rizoto, třeba se Matymu trefím do chuti. A trefila! :)
2 porce
35 minut
100g kulatozrnné rýže
1/2 cibule
70g másla + 1PL
100g mražený hrášku
500ml vývaru
50g pecorino romano+ na ozdobu
růžová sůl
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli.
Přisypeme rýži a krátce orestujeme, aby se rýže obalila máslem s cibulkou.
Přidáme hrášek a podlijeme vývarem, aby byla směs jen lehce ponořená.
Za občasného míchání a dolévání vývaru vaříme doměkka.
Jakmile je rýže hotová, odpaříme přebytečný vývar, vmícháme nastrouhaný sýr a lžíci másla, případně dosolíme a můžeme servírovat.