čtvrtek 15. září 2016

Rizoto s hráškem a sýrem pecorino



                  Přípravy na veliké oslavy v plném proudu a najednou koukám a je půl dvanácté. 
                  Ti dva sice při brakování kuchyňské linky moc hladní nevypadají, nicméně pudy matky mě nenechají je být bez oběda. 
                  A zase se vynoří ta každodenní otázka. Co uvařit? No tak nebyla dlouho rýže, tak prubnu rizoto, třeba se Matymu trefím do chuti. A trefila! :)


2 porce
35 minut

100g kulatozrnné rýže
1/2 cibule
70g másla + 1PL
100g mražený hrášku
500ml vývaru
50g pecorino romano+ na ozdobu
růžová sůl

             Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. 
             Přisypeme rýži a krátce orestujeme, aby se rýže obalila máslem s cibulkou. 
             Přidáme hrášek a podlijeme vývarem, aby byla směs jen lehce ponořená. 
             Za občasného míchání a dolévání vývaru vaříme doměkka.
             Jakmile je rýže hotová, odpaříme přebytečný vývar, vmícháme nastrouhaný sýr a lžíci másla, případně dosolíme a můžeme servírovat.