Krémová polévka z batátu, kedlubny a patizónu
s brambory a hráškem
Začíná sychravý podzim a s ním se v naší kuchyni začínají servírovat k večeři horké polévky na zahřátí.
Tato krémová zeleninová zabodovala u tatínka i u synka, který v ní mohl lovit kousky brambor nebo kuličky hrášku, a díky absenci smetany si na ní pochutnal i náš desetiměsíční.
A protože šmakovala i naší babičce, rozhodla jsem se s Vámi podělit o recept, i když jsem málem nestihla vyfotit poslední porci.
A protože šmakovala i naší babičce, rozhodla jsem se s Vámi podělit o recept, i když jsem málem nestihla vyfotit poslední porci.
8 porcí
30 minut
1 menší batát
1 menší patizón
1 velká kedlubna
6 menších brambor
1 kompotová miska hrášku
2PL másla
1,5L vody
1 kostka BIO zeleninového bujónu
růžová himalájská sůl
muškátový oříšek
Batát, kedlubnu a patizón očistíme a nakrájíme na kousky.
Osmahneme na másle, zalijeme vroucí vodou s bujónem a vaříme doměkka.
Poté rozmixujeme, ochutíme solí a špetkou muškátového oříšku a do hotového krémového základu vložíme hrášek a brambory na kostičky, které jsme uvařili zvlášť v osolené vodě naskus.