Bramborový knedlík plněný tuňákem a vejcem s cuketovým zelím
Bramborové knedlíky nemusí být plněné jen uzeným. Zkuste tyto s tuňákem, určitě Vám zachutnají. Cuketové zelí je zase příjemná změna od klasického a je rychle hotové.
Cuketové zelí
na 2 menší porce:
3 malé cukety
1/2 cibule
drcený kmín
sůl, pepř
1/2 cibule
drcený kmín
sůl, pepř
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme strouhanou
cuketu, osolíme, okmínujeme, opepříme, a dusíme, v případě potřeby podlijeme
vodou, ale cuketa sama pustí dost vody
Knedlíky s tuňákem a vejcem
Knedlíky s tuňákem a vejcem
Na 9 menších knedlíků:
2 střední uvařené brambory ve slupce
1 vejce
hrubá mouka
sůl
80g konzervovaného tuňáka
1 vařené vejce
mletá červená paprika
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce,
sůl a mouku dle potřeby (do nelepivé konzistence), plníme tuňákem smíchaným s
vařeným vejcem a dochuceným mletou paprikou.
Vaříme ve vroucí vodě cca 8-9 min (záleží na
velikosti knedlíků, od vyplavání cca 2-3min). Podáváme s opečenou cibulkou.