Krém z pečené mrkve s česnekem a rozmarýnem
Krémové polévky prostě milujeme...
4 porce
40min
1kg
mrkve
1 velká cibule
1 menší palička česneku
mletý nebo čerstvý rozmarýn
sůl, popř. pepř
olej
250ml mléka
1 velká cibule
1 menší palička česneku
mletý nebo čerstvý rozmarýn
sůl, popř. pepř
olej
250ml mléka
Na pečící papír dáme celou neloupanou cibuli,
paličku česneku, mrkev na větší kusy, zakápneme olejem a pečeme do změknutí a
zlatohněda při 200 stupních, poté cibuli a česnek zbavíme slupek, spolu s mrkví
dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou tak, aby byla zelenina lehce ponořená,
rozmixujeme, zjemníme mlékem a dochutíme solí, rozmarýnem a popř. pepřem.
Podáváme s opečenou houskou a restovanou
cibulkou.