pátek 30. září 2016

Vláčné bezlepkové muffiny s borůvkami a křupavou drobenkou



              Bez špetky skromnosti si troufám říct, že tohle jsou moje nejlepší bezlepkové muffiny. Nepoznáte rozdíl!


12ks
30 minut

90g změklého másla
50g březového cukru
130g bezlepkové mouky
1 vejce
½ prášku do pečiva
120ml jogurtového mléka
borůvky

50g bezlepkových vloček
30g bezlepkové mouky
20g změklého másla
20g kokosového cukru
mletá skořice

          Nejprve si připravíme drobenku tak, že společně smícháme vločky, mouku, máslo, kokosový cukr a skořici.       
          Máslo ušleháme s vejcem a cukrem. 
          Přidáme jogurtové mléko a nakonec vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. 
          Silikonové košíčky plníme těstem do 3/4 (je to asi jedna polévková lžíce), posypeme borůvkami a drobenkou, kterou do těsta lehce vmáčkneme. 
          Pečeme při 200 stupních 15 minut dozlatova. Před vyklopením necháme zcela vychladnout.