Květákový salát
Když nemáme polévku, večeříme saláty, a protože na listové moc chuť teď v tom sychravém počasí není, udělali jsme si tento vydatný květákový.
8-10 porcí
30 minut bez chlazení
1 střední květák
1 menší pórek (bílá část)
300g vysokoprocentní šunky
200g eidamu
3 vařená vejce
150g bílého jogurtu
2PL majonézy
citrónová šťáva
himalájská růžová sůl
mletý bílý pepř
Květák uvaříme na páře doměkka, rozmačkáme ho (nebo pokrájíme) na malé kousky a necháme zchladnout. Šunku nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme.
Sýr nastrouháme nahrubo, pórek a uvařená vejce nasekáme najemno.
Vše smícháme dohromady a dochutíme jogurtem s majonézou, citrónovou šťávou, solí a pepřem dle chuti.
Salát podáváme vychlazený, ale je dobrý i vlažný.